یادداشت/سرداران سرافراز وطن

به گزارش نسیم قائن ، شبیخون فرهنگی و جنگ نرم که یکی از هشدارهای مهم و چندین ساله رهبری معظم انقلاب اسلامی می باشد از واقعیت های تلخی است که علی رغم برخورداری از پهنه ای گسترده و هزینه های سنگین دشمن در غفلت نهادهای آموزشی – فرهنگی و خانواده، توانسته بخش هایی از جامعه را تحت تأثیر جدی قرار داده و نفوذ قابل توجهی در باورها و رفتار جوانان و نوجوانان داشته باشد .
در این میان شایعه و شبهه افکنی علیه نهادهای امنیت ساز و اسطوره های دفاع و شهادت از جمله محورهای مورد توجه دشمن در جنگ نرم اخیر می باشد که سعی دارد پایگاه اجتماعی و کارکرد آنها را تضعیف و هر گونه تنگنا و مشکل جامعه را به نحوی به آنها ارتباط دهد و رانت های آقازادگی و غرب زدگی را به هزینه های امنیت ساز و استراتژیک کشور و فعالیت های فرهنگی که در راستای حفظ آمادگی انجام می شود، مرتبط سازد و مجاهدت و دلاوری سرداران جبهه و جنگ در داخل و خارج مرزها را بهانه مشکلات اقتصادی به مردم معرفی نمایند و بدینوسیله توطئه تضعیف مدافعین امنیت کشور و بویژه سپاه و بسیج را دنبال کند که برای مناطق مرزی – قاینات – بسیار خطرناک است .
مخالفت و مبارزه این طیف باصطلاح سیاسی در کشور با برنامه ها و یادمان های شهدا، بسیج و سرداران سپاه که بیشترین سهم را در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و نابودی منافقین و گروهک های قاتل و نیز امنیت مرزها داشته اند در حالی است که در کشورهای مختلف جهان برای سربازان گمنام، کشته شدگان در جنگ و اسطوره های دفاع، یادمان هایی برپا شده و بعضا بعد از سال ها برای حفظ این روحیه، برپایی یادمان هایی دنبال و حمایت هایی صورت می پذیرد و هرگز به بهانه مشکلات و کامیابی ها مورد حمله قرار نمی گیرند .
سرباز گمنام؛ در مسکو جایگاه مقدسی دارد و رأس هر ساعت گارد آن تعویض می شود و جمعیت زیادی در زمان تعویض گارد برای ادای احترام به کسانی که جان خود را برای آزادی کشور از دست داده اند آنجا جمع می شوند و این مکان بخشی از گذشته آنها به حساب می آید که می خواهند آنرا در خاطر داشته باشند .
تراژان؛ از قیصران مشهور امپراطوری روم است که در قائلهای با اشکانیان بر سر بلاد ارمنستان آنجا را فتح کرده بود که در بازگشت به کشورش به قدردانی وی ستون یادبود ۵/۳۷ متری در شهر رم افراشتند .
طاق نصرت تیتوس نیز مربوط به امپراطوری روم است که توانست شورش یهودیان اورشلیم را مهار کند و به پاس این واقعه معماران رومی طاق نصرتی برایش بنا کردند که دانشجویان معماری امروز تمدن ایرانی نیز در تاریخ هنر درسش را میآموزند.
یادمان قیام ورشو؛ لهستانیها صحنه نبرد علیه نازی ها را به نحوی طراحی کردهاند که مردم شهر را با یاد صحنههای نبرد علیه نازیها همواره آگاه و قدرشناس شرایط امن نگاه دارند و مردم همواره با گل و شمعدانهای افروخته کنار این بنای یادمانی جمع میشوند.
یادمان کشتگان نبرد ورونژ روسیه؛ مردم این شهر به پاس روزهای مقاومت در میدان اصلی شهر که از قضا میدان پیروزی نام گرفته تندیسهایی از مردمان روزهای مقاومت بنا کردهاند تا شهرنشینان این شهر یادشان را زنده کنند.
یادمان سنت جولیان؛ به یاد کشته شدگان کانادایی در جنگ با آلمانی است که مجسمهای از یک سرباز کانادایی با ۱۱ متر ارتفاع ساخته شده و ماکت آن در پارک ویکتوریا در کانادا به عنوان مقبره سرباز گمنام ساخته شده است .
یادبود افسران نیروی هوایی انگلیس؛ این بنای یادبود به یاد کشتگان نیروی هوایی انگلیس است که در عملیات هوایی جنگهای جهانی از زمین پرواز کردند و هرگز به پایگاه هوایی خود باز نگشتند و ممکن است در هر جایی از جهان سقوط کرده و کشته شده باشند. این بنا که نام خلبانان انگلیسی بر دیوار های مرمری آن حکاکی شده است توسط ملکه انگلیس افتتاح شد.
یادمان سربازان گمنام برزیلی؛ این یادمان مجموعه ای از مجسمههایی است که از بتن، فلز و گرانیت فرم گرفتهاند. تندیسی که از سه انسان با جنس گرانیت ساخته شده، نمادی از کشتگان نیروی هوایی، نیروی زمینی و نیروی دریایی ارتش برزیل است که در پربازدید ترین پارک برزیل بنا شده که بسیاری از برنامههای اجتماعی و ورزشهای دستهجمعی در آن برگزار میشود.
یادمان زنان جنگ جهانی دوم در لندن نیز یکی از یادوارههای جنگ جهانی دوم است که از قضا توجهش را به رنجها و فداکاریهای زنان در جنگها معطوف کرده است. نکته قابل توجه در این تندیسواره این است که با گذشت حدود هفتاد سال از جنگ جهانی دوم اما هنوز متولیان فرهنگی شهر احساس نیاز میکنند که فضای شهری را با ذکر روزهای جنگ از روزمرگی خارج کنند و یاد کشتگان جنگ و فداکاریهای نسلهای قبل را زنده و جاوید کنند و به همین خاطر ۹ سال پیش و بعد از ۶۰ سال از پایان جنگ این تندیس را در فضاهای شهری به دست ملکه الیزابت دوم رونمایی کردند که نشان از تازگی نیاز به پرداختن آن در محیط شهر دارد.
البته نادیده گرفتن این اقدامات و انکار این ضرورت ها از سوی دشمن و مخالفین قدرت طلب داخلی شاید طبیعی و یکی از برنامه های مؤثر آنان در فضای کنونی جامعه باشد اما نقل این مسائل و انکار نقشه دشمن از سوی عده ای در دستگاه های دولتی که بایستی برای مقابله و خنثی سازی آن طرح و برنامه هایی داشته و با تلاش شبانه روزی خلأ های موجود را چاره کنند، جای تعجب و تأسف فراوان دارد که البته نشان تأثیر شبیخون و دانش و سواد دو خطی و هدایت شده وابستگان به فضای مجازی و رسانه ای دشمن و نیز افزایش فعالیت خان زاده ها و سلطنت طلبان طرد شده، است که چاره ای جهادی و فرهنگی می طلبد .
همچنین باید دانست که تاریخ زندگی بشر از آغاز تا به امروز همواره با جنگ همراه بوده است و شاید فقط چند روز را در یکصد سال اخیر بتوان برشمرد که بر روی زمین، هیچ کشوری درحال جنگ نبوده است و کشورهای فاتح در طول تاریخ همواره بناهای یادبودی برای کشتگان جنگی و سرداران خود ساختهاند و برای آنان مهم بوده است که مردمی که در روزگار صلح در امنیت نفس میکشند و با امنیت ایجاد شده در کنار خانواده زندگی می کنند، بدانند که امنیت و آسایش خود را مدیون چه کسانی هستند .
از طرفی آموزه های دینی و قرآنی، ما را موظف به افزایش توانٰ، آمادگی دفاعی و قدردانی و یادآوری مجاهدت های جبهه و جنگ نموده و به استناد آیه کریمه (( واعدو لهم ماستطعتم من قوه )) باید روز به روز توان و آمادگی کشور افزایش یابد و مورد حمایت آحاد افراد جامعه باشد در حالی که اقدامات اخیر و مورد اشاره در هجمه علیه سرداران و دلاوران لشکر اسلام دقیقا مخالف این توصیه قرآنی بوده و نشان از حتمیت توطئه علیه نظام اسلامی و ولایی دارد .
لذا کار فرهنگی دلسوزان نظام اسلامی و ارائه آموزش های بصیرتی توسط دستگاه های فرهنگی و آموزشی و اطلاع رسانی مجاهدت های سرداران و سربازان سرافراز وطن در چهار دهه انقلاب اسلامی که ثبات و امنیت مرزها و شهرها و استقلال سیاسی – فرهنگی و قطع وابستگی به قدرت های استکباری، مدیون رشادت ها و ایثارگری های این عزیزان است و مسبوق به سابقه در همه دنیاست، حداقل کاری است که در نجات نسل جدید از توطئه های فرهنگی و رسانه ای و جنگ نرم دشمن و ستون پنجم مزدوران داخلی می توان دنبال کرد .
یادداشت:محمد رضا فرخی