سیاسی

موافقت وزارت راه با پرداخت ۵۰ میلیارد تومان به محور دلهره

به گزارش نسیم قائن ، هر چند در آخرین پیگیری های خود توانسته موافقت وزارت راه و شهرسازی را برای تزریق ۵۰ میلیارد تومان به دوبانده سازی جاده قاین- بیرجند بگیرد اما نامگذاری این جاده به محور دلهره خیلی به مذاقش خوش نیامده و از این نامگذاری رضایت قلبی ندارد تا جایی که می گوید این جاده را شما محور دلهره نامیده اید و گرنه تردد در همه جاده ها با ترس و دلهره همراه است.
استاندار در گفت و گو با خراسان جنوبی می گوید : واقعیت هایی در این محور پنهان مانده که کمتر به آن پرداخته شده و آن هم عامل نیروی انسانی است.
«پرویزی» از این که رسانه و روزنامه های استانی کمتر به این مسئله در مورد محور دلهره می پردازند و از دید آن ها پنهان مانده است گلایه می کند و مثالی هم می زند. جاده هایی مانند سمنان به دامغان سرتاسر مسیر یک طرفه است ولی کمتر تصادف رخ به رخ در آن اتفاق می افتد اما در مسیرهای یک طرفه خراسان جنوبی به دلیل بی توجهی رانندگان و سرعت بالا شاهد حوادث ناگوار به ویژه در محور قاین – بیرجند هستیم.
بنابر اطلاعاتی که او دارد ۵۰ درصد تلفات جاده ای خراسان جنوبی مربوط به واژگونی خودروها آن هم به دلیل سرعت بالاست. استاندار صحبت هایش را با طرح این سوال ادامه می دهد که آیا سرعت بالای خودروها هم به بدی جاده برمی گردد؟ سرعت مجاز در اتوبان حداکثر ۱۲۰ کیلومتر و در جاده های معمولی ۸۵ تا ۹۵ کیلومتر است اما وقتی رانندگان رعایت نمی کنند و یا پشت فرمان با موبایل صحبت می کنند یا چای می خورند چه می شود کرد؟
یک برداشت غلط
«پرویزی» به این موضوع اذعان دارد که در زمان رانندگی شاید خودش هم قوانین را رعایت نکند و به این مطلب اشاره دارد که اگر با دو طرفه شدن جاده ها فکر کنیم که هیچ اتفاقی نمی افتد یک برداشت غلط و توهم است.
به گفته وی جاده های دو طرفه زیادی مانند اتوبان قم داریم و دراین اتوبان هم شاهد وقوع حوادث ناگواری هستیم که این حوادث مربوط به عرض کم جاده و… نیست بلکه به بی احتیاطی رانندگان یا همان عامل انسانی برمی گردد. بنا بر اعتقاد او باید فرهنگ رانندگی عمومی را تقویت کرد به عنوان مثال وقتی راننده ای خودرویی را به تیر برق زده و باعث مرگ ۵ نفر شده سوال اینجاست که این تصادف چه ربطی به جاده دارد؟ معلوم است که سرعت بالای راننده سبب شده تا نتواند خودرو را کنترل کند.
در عین حال استاندار خراسان جنوبی به این موضوع هم اذعان دارد که بخشی از تلفات جاده ای مربوط به شیب های تند، کم عرض بودن جاده، نقاط حادثه خیز و… است و نمی شود منکرآن شد .
اگر در چند ماه اخیر ترددی در مسیر بیرجند – قاین داشته اید به طورحتم متوجه تحرک زیادی که برای عملیاتی شدن این پروژه انجام شده است شده اید زیرا در این مدت تعدادی از پیمانکاران پروژه را جابه جا کرده ایم طوری که هر یک یا دوماه قطعات کوچکی از این محور زیربار ترافیک می رود.
به علاوه تاکید شده تا برروی نقاط حادثه خیز و مسئله دار کار شود و نقاط عادی در اولویت های بعدی قرار گیرد که آثار آن را هم می توان دید.
«معجزه که نمی توانستم بکنم» . استاندار صحبت با خراسان جنوبی را با این جمله ادامه می دهد و به این مسئله اشاره می کند که در این ۵ ماه که در استان حضور دارد نمی توانسته با وجود محدودیت های مالی برای اجرای پروژه جاده دلهره معجزه کند اما امور را سامان دهی و با اولویت بندی پیمانکاران را متمرکز کرده تا بر روی نقاط اثر گذار کار کنند و در حال حاضر هم همان مسیر دنبال می شود.
«پرویزی» به نامه هایی که به اعضای دولت، رئیس جمهور، معاونان وی و وزیر راه و شهرسازی در مورد جاده دلهره نوشته و دیدارهایی که با آن ها داشته است اشاره می کند و می افزاید: در مورد این مسیر با وزیر راه و شهرسازی هم به جمع بندی هایی رسیده ایم اما تا زمانی که اجرایی نشود نمی توان آن را مطبوعاتی کرد. البته او این خبر را هم می دهد که وزارت راه و شهرسازی توافق کرده ۵۰ میلیارد تومان از بودجه مورد نیاز این پروژه را در سال مالی جاری بپردازد و درکنار این قول از خراسان جنوبی خواسته که تیرماه سال آینده عملیات اجرایی جاده دلهره را به اتمام برساند که استان به دلیل وضعیت اقتصادی منطقه زیربار نرفته و قرار است با اعتبارات سال آینده ، این پروژه به اتمام برسد. به گفته استاندار واقعیت این است که اگر طی یکی دو سال دیگر تمام مسیر بیرجند- قاین دو طرفه هم شود بازهم شاهد وقوع حوادث خواهیم بود و نمی شود گفت که با دوبانده شدن، تلفات جاده ای آن به صفر می رسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا