سیاسی

مشروح سخنان ولید المعلم درخصوص آتش‌بس سراسری سوریه

به گزارش نسیم قائن ،
«ولید المعلم»، وزیر امور خارجه سوریه، در گفتگو با شبکه تلویزیونی الاخباریه و درخصوص آتش‌بس سراسری در این کشور، گفت: در مذاکرات به هیچ وجه در مورد کنار رفتن «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه، از قدرت گفتگو نخواهیم کرد. ترکیه پشتیبان و حامی مالی تروریست‌هاست و کشوری متجاوز محسوب می‌شود.
ولید المعلم در پاسخ به این سئوال که این توافق آتش‌بس با توافق‌های پیشین آتش‌بس چه تفاوتی دارد، گفت: نخست آنکه این که این توافق پس از پیروزی حلب محقق شد؛ در نتیجه، اعتماد دولت سوریه، ارتش و نیروهای مسلح به پیروزی را بازتاب می‌دهد. از سوی دیگر، این توافق آتش‌بس نشان می‌دهد که مرحله پس از آزادسازی حلب با مرحله پیش از آزادسازی آن متفاوت است و در نتیجه باید از پیروزی در حلب بهره‌برداری سیاسی کرد. نخستین گام این بهره‌برداری، توقف نبرد است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی وجود دارد این توافق آتش‌بس همچون توافق‌های گذشته نقض نشود، گفت: این توافق آتش‌بس فرق عمده‌ای با توافق‌های آتش‌بس گذشته دارد؛ زیرا، در این مورد ما تضمین‌های متعددی دریافت کرده‌ایم. نخست اینکه ما به تضمین روسیه اعتماد داریم؛ زیرا روسیه در مبارزه با تروریسم شریک ما بوده است و این ضامن به ما تاکید کرده است هرگونه نقض آتش‌بسی با پاسخ روبرو خواهد شد و گروه هایی که توافق آتش‌بس را امضا نکرده‌اند گروه‌های تروریستی محسوب می شوند. سوم آنکه ساز و کاری برای نظارت بر نقض آتش‌بس وجود خواهد داشت و اجازه نقض آتش‌بس داده نخواهد شد؛ چه این نقض در مرزها صورت گیرد یا در مناطقی انجام شود که این افراد مسلح حضور دارند. توافق آتش‌بس شامل گروه داعش و جبهه النصره و گروه‌های مرتبط با جبهه النصره نمی‌شود و همچنین شامل گروه‌هایی که این توافق را امضا نکرده‌اند هم نمی‌شود. در نتیجه، نیروهای مسلح ما مأموریت‌هایی خواهند داشت که به آن‌ها ادامه خواهند داد و این مأموریت‌ها را متوقف نخواهند کرد و در عین حال فرصتی حقیقی وجود دارد که ما به راه حلی سیاسی برای حل و فصل بحران سوریه دست پیدا کنیم؛ راه حلی که به خونریزی پایان دهد و مبنایی برای آینده کشور باشد.
ولید المعلم افزود: می توانم بگویم در توافق‌های آتش‌بس گذشته تضمین‌های شفاهی برای نقض نکردن آتش‌بس وجود داشته است؛ اما هم اکنون وضعیت فرق می کند. هم اکنون میزان پایبندی به آتش‌بس بسیار بالاست؛ زیرا، کسی که در مسکو سخن از توقف اقدام‌های خصمانه در سوریه گفته است شخص «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه، بوده است. از این رو ما به تضمین روسیه اعتماد داریم. پوتین به این خاطر توافق آتش‌بس را توافقی شکننده خوانده است که وی به این گروه های مسلح اعتماد ندارد؛ مگر اینکه پایبندی حقیقی خودشان را به آتش‌بس ثابت کنند.
ویر امور خارجه سوریه در ادامه گفت: پیش از اینکه دستیابی به این توافق اعلام شود میان ما و روسیه هماهنگی‌هایی در این خصوص وجود داشته است. ما در سطوح مختلف با هم تماس داشته ایم. یعنی «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه، با ولادیمیر پوتین تماس داشته است. از این رو، ما به صورت مشترک به یک طرح مورد قبول از آتش‌بس دست پیدا کرده ایم.
ولید المعلم همچنین، افزود: ترکیه نه تنها پشتیبان و حامی مالی تروریست هاست بلکه این کشور یک کشور متجاوز محسوب می شود. این کشور بخشی از خاک سوریه را اشغال کرده است. این سوال مطرح است که تروریست ها از کجا وارد خاک سوریه شده اند. آیا این ها از خاک ترکیه وارد سوریه نشده اند؟ آیا آنها در ترکیه آموزش ندیده اند؟ آیا آنها از پشتیبانی مالی و تسلیحاتی ترکیه برخوردار نشده اند؟ از این رو ما صرفاً به ضامن روس و نقش ایران اعتماد داریم ما به هیچ وجه به نقش ترکیه اعتماد نداریم. در میان اسنادی که امضا شده است هیچ سندی نمی یابید که نامی از ترکیه در آن برده شده باشد.
وزیر خارجه سوریه درباره حمله خمپاره ای امروز علیه سفارت روسیه در دمشق و پیام های این حمله گفت: این اولین باری نیست که سفارت روسیه مورد حمله خمپاره ای قرار می گیرد. تا کنون این سفارت بارها مورد تعرض قرار گرفته است. ما این اقدام را محکوم می کنیم و معتقدیم چنین اقدامی باید از سوی جهانیان نیز محکوم شود. زیرا سفارتخانه ها از مصونیت برخوردارند و نباید به آنها تعرض کرد.
منبع:yjc.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا