سیاسی

مشاهده ردپای پلنگ در ارتفاعات تجنود/ ۵ لاشه کل‌ و قوچ وحشی‌ در زیرکوه کشف شد

به گزارش نسیم قائن ، مرتضی‌ خیری‌ در گفت‌وگو باخبرنگار فارس‌ در زیرکوه، اظهار داشت: شهرستان زیرکوه به علت برخورداری از رشته کوه‌های بزرگ و مرتفع و بهره‌مندی از دشت‌های عظیم یکی از زیستگاه‌های اصلی‌حیات وحش‌ در استان خراسان‌ جنوبی‌ محسوب می‌شود.
وی‌ خاطرنشان کرد: به خاطر حمایت از گونه‌های نادر حیات وحش مناطقی‌ به‌ عنوان منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع تحت حفاظت یگان حفاظت محیط زیست شهرستان قرار دارد که از این میان می‌توان به منطقه حفاظت شده شاسکوه و منطقه شکار ممنوع آهنگران اشاره کرد.
خیری‌ با بیان اینکه منطقه پطرگان نیز به عنوان یکی از مناطق حفاظت شده پیشنهاد شده، بیان داشت: مناطق حفاظت شده شهرستان دارای گونه‌های نادر حیوانی است که از جمله منطقه حفاظت شده شاسکوه، زیستگاه اغلب گربه سانان از جمله پلنگ و چهارپایانی نظیر کل، بز، قوچ و میش است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست زیرکوه با اشاره به اینکه پرندگان‌ کمیاب و نادری چون هوبره و زاغ بور در زیستگاه‌های این شهرستان وجود دارد، افزود: علاوه بر این ها بیشتر پرندگان راسته سبک بالان نظیر کبک، تیهو، باقرقره و پرندگان خانواده شکاری نظیر شاهین، سارگبه، عقاب و هما در این مناطق زندگی می‌کنند.
وی تصریح کرد: دشت‌های پهناور شهرستان زیرکوه نیز زیستگاه حیوانات نادری چون آهو و گربه سانانی چون گربه شنی است که در مناطق کویری شهرستان از جمله کویر همت آباد و دق پطرگان یافت می‌شوند.
خیری با اشاره به رؤیت پلنگ در ارتفاعات زیرکوه، گفت: یک قلاده پلنگ در ارتفاعات تجنود این شهرستان رؤیت شده و ردپاهایی نیز مربوط به حضور پلنگ در ارتفاعات شاسکوه رؤیت و به تایید رسیده است که نشان از حضور پلنگ در این ارتفاعات دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست زیرکوه به اقدامات انجام گرفته برای حمایت از حیوانات وحشی اشاره کرد و اظهار داشت: در راستای دسترسی حیوانات وحشی به آب و جلوگیری از ورود این حیوانات به روستا‌ها، شش آبشخور با مخزن ۸ هزار لیتری در دامنه‌ها و ارتفاعات شهرستان ساخته شده است.
وی همچنین به احیای سه چشمه قدیمی برای استفاده حیوانات وحشی اشاره کرد و افزود: برای حفظ این چشمه‌ها از تخریب توسط سیلاب‌ها، احداث سد کابیونی در بالادست چشمه در دستور کار قرار گرفته و انجام شده است.
کشف پنج لاشه کل و قوچ وحشی‌ در زیرکوه
رئیس اداره حفاظت محیط زیست زیرکوه بیان داشت: در راستای جلوگیری از آسیب احتمالی به حیات وحش، گشت و کنترل منظم و دقیق، گشت‌های شبانه و کمین‌های موردی در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع شهرستان توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود.
خیری خاطرنشان کرد: در یک ماه گذشته با اقدامات انجام گرفته و همکاری‌های مردمی لاشه سه قوچ و دو کل وحشی و همچنین سه مورد پرنده کبک و تیهو از شکارچیان غیرمجاز کشف و ضبط شده و با چهار مورد شروع به شکار نیز برخورد قانونی انجام و از شکار جلوگیری شده است.
وی با بیان اینکه جریمه‌های قبلی بابت شکار حیوانات بازدارنده نبود، تصریح کرد: با تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حفاظت جدی از محیط زیست جریمه‌های جدید تصویب و از ۲۰ مردادماه ۹۴ اجرایی شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست زیرکوه با اشاره به اینکه جریمه شکار کل، بز و قوچ وحشی از ۱۸ میلیون ریال به ۱۰۰ میلیون ریال و جریمه پرندگانی نظیر کبک و تیهو از ۴۰۰ هزار ریال به ۲ میلیون ریال تغییر یافته، گفت: این میزان جریمه بابت خسارتی است که شکارچی به محیط زیست وارد می‌کند و علاوه بر آن از جنبه عمومی نیز جرایمی از طرف قوه قضائیه در نظر گرفته خواهد شد.
خیری با اشاره به نقش ارزنده مردم به عنوان مامورین افتخاری محیط زیست، گفت: اکثریت مردم با محیط زیست همکاری دارند و در مواردی که صدای شلیک یا مورد مشکوکی مشاهده می‌شود بلافاصله گزارش داده می‌شود که معمولا در بررسی‌های انجام گرفته ۵۰ درصد این گزارشات با موفقیت همراه است و ۳۰ درصد ممکن است منجر به فرار متخلفین قبل از ورود مامورین شود و ۲۰ درصد گزارشات نیز معمولا غیرواقعی است.
وی ضمن تشکر از مشارکت و همراهی مردم با مامورین یگان حفاظت محیط زیست، ‌تاکید کرد: در راستای حفاظت بهتر از محیط زیست شهرستان، مردم‌ هرگونه تخریب، ایجاد آلودگی، اقدام به شکار و مواردی که سبب ضرر و زیان به محیط زیست شود را به این اداره اطلاع دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا