سیاسی

قلعه کوه قاین دیگر نور ندارد

به گزارش نسیم قائن ، در ۷خرداد ۹۴عبدی مدیر سابق توزیع برق شهرستان قاین خبر از آغاز برق رسانی به قلعه کوه قاین راداد .
وی با بیان اینکه اعتبار برق رسانی به قلعه کوه از محل اعتبارات داخلی شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اختصاص یافته افزود: این مدیریت به دلیل اهمیت حفظ آثار باستانی و حفظ طبیعت اطراف قلعه، این پروژه را بصورت زمینی اجرا می نمایند.
وی همچنین عنوان کرد: به دلیل کوهستانی بودن منطقه و سنگ لاخ بودن مسیرعبور کابل ها علاوه بر اینکه عملیات اجرایی پروژه را سخت می کند، هزینه های اجرایی این پروژه نیز بسیار بیشتر ازاجرای شبکه بصورت هوایی و با تیرهای برق خواهد بود.
وی در ادامه گفت: حجم فیزیکی این پروژه شامل احداث ۶۰۰متر شبکه ۲۰کیلو ولت و نصب یک دستگاه ترانسفورماتور، احداث ۶۰۰ متر شبکه روشنایی معابر هوایی و حدود ۷۰۰ متر شبکه فشار ضعیف بصورت زمینی در دامنه کوه می باشد و این پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن بصورت ضربتی اجرا خواهد شد.
دراواخر تیرماه ۹۴بود که با حضور هروی نماینده مردم شهرستان های قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، کهن ترابی فرماندار شهرستان وجمعی از مسئولین ومردم شهرستان ، مراسم افتتاح پروژه برق رسانی به قلعه کوه قاین کلید خورد.
درمراسم بهره برداری از این پروژه عباسی رییس اداره میراث فرهنگی قاینات ضمن تشکر از مساعدت ها و همکاری های مسئولین گفت: فاز اول برق رسانی به قلعه کوه با مشارکت مدیریت توزیع برق شهرستان انجام پذیرفت و در فازهای بعدی با کارشناسی دقیق طرح جامع نورافشانی قلعه کوه آماده و با در نظر گرفتن اعتبار مورد نیاز کار به اتمام خواهدرسید.
کهن ترابی فرماندار شهرستان قاینات نیز در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از پیگیری های مستمر نماینده مردم شهرستان های قاینات و زیرکوه و سخت کوشی های مسئولین و نیروهای اداره میراث فرهنگی و برق شهرستان که در اجرای پروژه برق رسانی به قلعه کوه قاین متحمل شدند، اظهار داشت: هر کاری که به صورت تیمی و با خرد جمعی شروع شود، زود به ثمر می رسد و مردم می توانند از نتایج آن بهره مند شوند. لذا یکی از مهمترین اولویت های کاری ما در شهرستان توجه به همین مسأله و انجام کار ها براساس عقلانیت تیمی و با استفاده از خرد جمعی در جهت توسعه و تحول شهرستان قاینات است.

در این مراسم هروی نماینده مردم شهرستان های قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: فاز اول برق رسانی و نور افشانی به قلعه کوه قاین با همت همه مسئولین شهرستان انجام شده و هدف ما این است که منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاینی که آثار تاریخی مهمی از جمله آرامگاه بزرگمهر قاینی و قلعه کوه، شهر قدیم قاین و آرامگاه ابوالمفاخر در آن واقع شده است را به عنوان قطب گردشگری و توریستی در شرق کشور تبدیل کنیم.
واینک بعد از گذشت ۱۶ماه از اجرای فاز اول این پروژه که با حضور مسئولین شهرستانی انجام شد وقرارشده بودکه این منطقه به عنوان قطب گردشگری وتوریستی در شرق کشور تبدیل شود، دیگر قلعه کوه قاین برق ندارد واین نورافشانی وبرق رسانی مسئولین شهرستانی به ۲سال نکشیده در خاموشی کامل فرو رفت.
خبرنگار نسیم قائن در گفتگویی با عباسی رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری قاین علت خاموشی قلعه کوه را خواستار شد .
عباسی اظهارداشت: برق قلعه کوه قاین استارتش از جانب نماینده سابق خورد وبا پیگیری ها ومکاتباتی که با مسئولین استانی داشتند سال گذشته با اعتباری بالغ بر۱۰۰میلیون تومان فاز اول برق رسانی به قلعه کوه قاین انجام شد.
وی افزود: پس از دریافت استعلامات لازم با توجه به این که میراث فرهنگی اعتباری برای برق رسانی نداشت به صورت مشارکتی با اداره برق این طرح اجرا شد وقرار شدتا ابتدای قلعه برق رسانی توسط اداره برق شهرستان صورت گیرد وبعد از نصب تابلوی برق ،بقیه کارها برعهده میراث فرهنگی شهرستان باشد.
عباسی بیان داشت: با توجه به اینکه گذاشتن تیر برق منظر قلعه کوه را خراب می کرد به پیشنهاد میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری برق به صورت زیرزمینی با همه سختیها وهزینه های بالایی که داشت تا ابتدای قلعه کوه توسط مدیریت توزیع برق شهرستان انجام شدوتابلوی برق نصب ومابقی کار تعهد کاری میراث فرهنگی بود .
وی افزود: سیم کشی داخلی قلعه کوه بر عهده میراث بود واعتباری برای اجرای پروژه به صورت کاملا کارشناسی شده نبود ، صرفا به خاطر این که منظرقلعه کوه شادی آفرین باشد تا زمان تامین اعتبار،بیش از۱۵پروژکتور هرچند به صورت غیرکارشناسی شده دراین مکان نصب گردید که مردم بدانند برق به قلعه کوه رسیده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری قاین با بیان این که این پروژکتور ها به صورت موقت وغیر کارشناسی شده نصب شده بود بر اثر حوادث طبیعی تعدادی از این پروژکتور ها به پایین قلعه پرت شده وباعث قطع برق در برخی نقاط این نور رسانی شده بود ولذا اداره میراث تصمیم گرفت مابقی پروژکتور ها را جمع آوری کند.
وی افزود: با توجه به این که در اعتبارات سال جاری برای برق رسانی به قلعه کوه ۷۰۰میلیون ریال اعتبار مصوب داریم لذا به محض تخصیص اعتبار فاز دوم برق رسانی به قلعه کوه به صورت کارشناسی شده انجام خواهد شد .
حال جای این سوال است که آیا واقعا نیازی بود دراوج کمبود اعتبارات یک پروژه به صورت غیر کارشناسی شده اجرا شود؟؟؟
آیا مسئولین در زمان اجرای این پروژه تدبیر لازم را برای این که شاید حوادث طبیعی یا غیر طبیعی باعث ایجاد اختلال در برق رسانی این پروژه که به اعتقاد خود مسئولین کارشناسی شده نبوده است نداشته اند؟
آیا آنچه مسئولین شهرستانی مدعی بوده اند که قرار است منطقه گردشگری بوذجمهر قاین که این قلعه کوه نیز دراین منطقه قراردارد ، به قطب گردشگری شرق کشور تبدیل شود اجرایی شده است؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا