روستاهای تولیدکننده زرشک قاینات خالی از سکنه میشود

به گزارش نسیم قائن ، رئیس اتحادیه زرشک و زعفران قاین گفت: در صورت ادامه روند انتقال نهال زرشک به دیگر استانها، روستاهای مرزی قاینات که مهمترین تولیدکننده زرشک شهرستان است خالی از سکنه خواهد شد.
جوهری با اشاره به مشکلات فرا روی باغداران زرشک افزود: کشاورزی خرده پای قاینات با توجه به کاهش نزولات آسمانی و ادامه خشکسالیهای اخیر و کاهش کیفیت منابع آب کشاورزی در حال نابودی است و در صورت ادامه روند انتقال نهال زرشک به دیگر استانها، روستاهای مرزی قاینات که مهمترین تولیدکنندگان زرشک شهرستان میباشند خالی از سکنه خواهد شد.
وی اظهار داشت: شورای تأمین و مسئولان مربوط باید انتقال نهال زرشک به دیگر مناطق را ممنوع و جلوی قاچاق نهال زرشک به دیگر مناطق پرآب که امکان تولید دیگر محصولات کشاورزی را دارد بگیرند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان قاینات نیز با اشاره به اشتغال بیش از ۱۲ هزار خانوار قاینی به امر باغداری زرشک گفت که زرشک از نظر اقتصاد خانواده و اشتغال روستایی قاین از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و مسئولین بایستی توجه بیشتری به باغداران داشته باشند و دست دلالان را کوتاه کنند تا تولید زرشک برای باغداران سود بیشتری دربر داشته باشد و کفاف هزینه آنها را بنماید.
غلامحسین طالبی مهمترین مشکل فراروی باغداران زرشک را ادامه خشکسالی و مشکل تأمین آب عنوان کرد و افزود: کمتر از ۳۰۰ هکتار از باغهای زرشک منطقه زیر پوشش شبکه آبیاری تحت فشار قرار دارد در حالی که در بحران آب اخیر باید تلاش میشد سطح بیشتری از باغها زیرپوشش آبیاری مدرن و نوین قرار گیرد. وی گفت: دلالان زرشک بدون کمترین زحمت بیشترین سود و دسترنج باغداران را به جیب میزنند.
پیشبینی میشود ۲۰ هزار تن زرشک تر تا نیمه آبان ماه جاری از سطح ۴ هزار و ۶۵۸ هکتار باغهای زرشک قاینات برداشت شود.
زرشک قاینات از کیفیت خوبی برخوردار است که ۳۰ درصد آن در صنایع غذایی و ۷۰ درصد نیز به صورت خشکبار به بازار عرضه میشود.
سرمای شدید اواخر فروردین و طوفان و گرمای شدید اوایل تیر ماه سال جاری خسارتی بالغ بر ۳۲۶ میلیارد ریال به محصول زرشک قاینات وارد آمد اما هیچ اقدامی از سوی مسئولان در جبران خسارت صورت نگرفت و این خسارت سنگین روی دست باغداران ماند.
انتهای پیام/