راه آهن خراسان جنوبی در راه بانک توسعه ملی

به گزارش نسیم قائن ، وزارت راه و شهرسازی گزینه جدیدی را برای حل مشکل پروژه راه آهن خراسان جنوبی پیشنهاد کرد.
بهره مندی خراسان جنوبی از شبکه ریلی راه آهن سراسری در سفر دوم هیئت دولت نهم به خراسان جنوبی مصوب شد.
طی سال های قبل هم کار گرفتن مجوزهای کمیسیون ۳۲ و ۲۱۵ انجام شد اما در سه سال گذشته مبلغ ناچیزی در بودجه برای این پروژه حیاتی استان مصوب شد ولی نقدینگی نداشت تا عملیات اجرایی آن شروع شود.
دراین مدت هم مسئولان بارها برای استارت خوردن این پروژه پای میزمذاکره با سرمایه گذاران داخلی و خارجی نشسته اند اما چون اجرای کار سرمایه کلانی می طلبد تاکنون منتج به نتیجه نشده و همچنان در ایستگاه مناقصه متوقف مانده است.
آن طور که مدیر ساخت و توسعه راه های اداره کل راه و شهرسازی استان به«خراسان جنوبی» می گوید: وزارت راه و شهرسازی گزینه جدیدی را برای تسریع در روند شروع پروژه راه آهن خراسان جنوبی مطرح کرده است که اگر عملیاتی شود می توان امید داشت که کارهای اجرایی این پروژه حیاتی استان استارت بخورد.
مهندس«رجبی» قبل از بیان این گزینه به شرح ما وقع پروژه می پردازد و توضیح او این است که پروژه اتصال خراسان جنوبی به شبکه ریلی ازسمت چابهار و زاهدان به پیمانکار و سرمایه گذار واگذار شده اما برای قطعاتی که مربوط به حوزه خراسان جنوبی می شود حدود ۳ سال است که در قانون بودجه اعتبار مصوب می شود اما چون تخصیص نمی یابد نمی توان پروژه را شروع کرد.
بنابر گفته مهندس«رجبی» برای شروع عملیات اجرایی پروژه در سال گذشته مشاور هم گرفته شد و برای ۷۰ کیلومتر از این مسیرهم نقشه اجرایی تهیه شد تا به مناقصه برود اما چون نقدینگی نداشت در همین ایستگاه متوقف ماند.
عدد و رقم های کمی که در بودجه برای پروژه راه آهن مصوب شد مسئولان را برآن داشت تا به گفته مدیرساخت و توسعه راه های اداره کل راه و شهرسازی به دنبال سرمایه گذار بروند که مجوز های لازم در این زمینه را هم از دولت با توجه به نظر مساعد و تاکید رئیس جمهور و معاونان وی گرفتند. دراین مدت هم سرمایه گذارانی از چین برای مشارکت در پروژه راه آهن به استان آمدند اما چون طرح نیاز به سرمایه کلانی دارد بعد از بازدید و بررسی پروژه دیگر خبری از آن ها نشد.
بعد از آن هم آستان قدس رضوی متقاضی سرمایه گذاری در پروژه راه آهن شد اما وقتی بررسی کرد عملیاتی شدن آن نیاز به چند هزار میلیارد تومان سرمایه دارد این طور مطرح کرد که فقط مشارکت در حد ۲۰ تا ۳۰ درصد پروژه را تقبل می کنیم.
بنابر گفته «رجبی» در حال حاضر هم سرمایه گذارانی از چین و ژاپن برای مشارکت در این پروژه کلان و حیاتی استان اعلام آمادگی کرده اند اما هنوز این آمادگی آن ها منتج به نتیجه دلخواه نشده است. به تازگی هم بنابر آنچه او اطلاع دارد وزارت راه و شهرسازی گزینه جدیدی را برای حل مشکل پروژه راه آهن خراسان جنوبی پیشنهاد کرده و گزینه پیشنهادی این است که از بانک توسعه ملی تسهیلات گرفته شود.
این پیشنهاد را دولت هم قبول کرده اما نیاز به یک مجوز ویژه دارد تا روند دریافت این تسهیلات که بلاعوض است آسان شود. به گفته وی درحال حاضر تنها راه حل برای تسریع در روند شروع پروژه راه آهن خراسان جنوبی این گزینه است که باید تلاش های لازم از سوی مسئولان در کلان کشور و استان انجام شود.
به گزارش خبر نگار ما استاندارخراسان جنوبی صبح روز گذشته در نشستی کاری با مهندس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ، مهمترین موضوعات و مباحث کاری استان در حوزه راه های مواصلاتی را مورد پیگیری جدی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی استانداری « پرویزی» در این دیدار با بیان اینکه خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است، گفت: با توجه به این امر و نیز طول زیاد راه های ارتباطی ، این استان در این بخش نیازمند توجه ویژه ای از سوی مرکز است.
وی به موضوع راه آهن و اتصال استان به خط ریلی راه آهن سراسری به عنوان یکی از مهمترین مطالبات مردمی اشاره کرد و افزود:با توجه به اخذ ردیف اعتباری برای این پروژه در بودجه کشور ، رسیدن به اهداف موردنظر در این زمینه نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه است.
انتهای پیام/
منبع:خراسان جنوبی