راهکار قانونی برای تضییع حق قانونی قاینات

به گزارش نسیم قائن ، چندی قبل خبری در قاین توجه همه را به خود جلب کرد مبنی بر اینکه اعتبار ۸۰۰ میلیون تومانی که قرار بود برای ساخت خانه جوان به شهرستان قاینات اختصاص یابد، برای قاینات اختصاص نمییابد و قرار است به شهرستان دیگری در خراسان جنوبی اختصاص یابد.
این امر از همان ابتدا تعجب و اعتراض بسیاری را در قاینات برانگیخت و بازتابها و اعتراضاتی در قاینات را به همراه داشت. درجلسه سمنهای قاینات که چندی قبل با حضور حسینی معاون استاندار و جمعی از مسئولین استان و شهرستان برگزار شد، یکی از مباحث مطرح شده در این جلسه همین موضوع بود. که در ادامه صحبتهای قرائی رئیس شورای شهر قاین و پاسخهای افضلپور مدیرکل ورزش و جوانان استان و تحلیلی پیرامون این امر را به استحضار خوانندگان میرسانیم.
افزایش بودجه مرکز استان، حذف بودجه تخصیص یافته به قاینات
قرائی رئیس شورای شهر قاین با اشاره به حذف قاینات از لیست شهرستانهایی که در اولویت تخصیص بودجه برای ساخت خانه ورزش جوانان قرار گرفتهاند و اعتراضاتی که به این امر در قاینات بهجهت سؤالاتی و ابهاماتی که در این رابطه وجود دارد؛ گفت: وقتی یکباره یک شهرستان حذف میشود و شهرستان دیگر جایگزین میشود، این اشکالی ندارد. اما چرا یک میلیارد تومان مرکز استان، به دو و نیم میلیارد تومان افزایش یابد، ولی یک شهرستان(قاینات) حذف میشود.
وی افزود:هنوز برای من مبهم هست و مردم هم از ما توقع دارند. که چرااین اتفاق افتاده است.
قرائی بیان داشت:مکاتبهای که من چندین بار با آقای افضل پور انجام دادم و پیامکهایی که خدمتشان دادم، گفتند: آقای آرین این کار را کرده است.
درحالی که آقای آرین گفتند: اصلاّ اسم شهرستان قاینات به جلسه توزیع پولهای ارزش افزوده نیامده است.
وی ادامه داد:این که چرا نام قاینات حذف شده است برای مردم در شهرستان سؤال است.
قرائی گفت: جناب آقای افضل پور در پاسخ ما گفته اند که قاین سال دیگر در اولویت است، اما ببینید وقتی اسم قاین به جلسه نرفته است، سال آینده چه اتفاقی میخواهد بیفتد؟ مبلغ هم مبلغ کمی نبوده است. چرا حذف شدیم؟ در حالیکه قبلاً قول آن داده شده بود. چرا مرکز استان یک و نیم میلیارد افزایش پیدا کرده اما به شهرستان ما هیچ بودجهای اختصاص نیافته است؟
دستور سازمان برنامه و بودجه استان بود
افضلپور مدیرکل ورزش و جوانان استان در پاسخ به پرسشهای قرائی گفت: خیلی شفاف و روشن میگویم و مطلب من مکتوب اینجا موجود هست و هم خدمت آقای فرماندار و هم خدمت آقای حسینی نشان دادم. ما پاسخ نامهای که شما را در ۲۷ /۷/ ۹۶ دادیم. اینکه شهرستان قاینات از اول مطرح نبوده است، اینطور نیست. در ۱۴/ ۴/ ۹۶ برای وزرات ورزش و جوانان، معاونت توسعه و منابع پشتیبانی نامهای فرستادیم و در آن قید شد که فهرست پروژههای مصوب در جلسهی کارگروه اعتبارات ۲۷ درصد از مالیات ارزش افزوده به ضمیمه ارسال میگردد.
در این صورت جلسه هم سه نفر امضاء میکنند. یکی بنده هستم و دو عضو دیگر آقای آرین(رییس سازمان برنامه بودجه) و آقای فرهادی(سرپرست حوزه عمرانی استانداری) هستند. در جلسه کارگروهی برای این پروژههای ورزشی و پروژههای جوانان و آموزش و پرورش، یک جدولی را مصوب کردیم که آن جدول را به آقای فرماندار هم نشان دادم که سه خانه جوان یا مجموعه جوان در نظر گرفته شد.
یکی برای بیرجند با اعتبار یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان، یکی برای طبس به مبلغ ۸۷۰ میلیون و یکی هم برای قاین به مبلغ ۸۷۰ میلیون. از کل اعتبار، ۲۰ درصد باید برای جوانان در نظر میگرفتیم. این پیشنهاد ما بود. بعد که دو سه ماه در سازمان برنامه و بودجه بود، چون یکسری پیچیدگیهایی داشت، در نهایت سازمان برنامه و بودجه به ما اعلام کردند که فقط برای دو شهرستان میشود، اقدام کرد.
با این استدلال که مالیات بر ارزش افزوده، برای تکمیل پروژهها است و برای ساخت نیست و گفتند: نمیتوانید پروژه جدید پیشنهاد دهید.
افضلپور افزود: ما بیان کردیم خانه جوان در حال ساخت نداریم و باید از صفر شروع کنیم.بألاخره بعد از پیگیریها و رایزنیهای فراوان گفتند: میتوانید برای دو خانه جوان، به شرط آنکه یکی باید در مرکز استان باشد و یکی در شهرستانها باشد، اقدام کنید توجیه آنها نیز این بود که اعتبار خیلی تقسیم نشود. چون پروژه چهار سال طول میکشد. و باید این دو پروژه به بهرهبرداری برسد بعد پروژه بعدی آغاز شود. چون ارزش افزوده هرسال هست. ما جلسهای در اداره کل ورزش و جوانان داشتیم و گفتند مرکز استان که اجباری، شهرستان را چه کنیم؟
مدیرکل ورزش و جوانان استان افزود: بعضی از اعضایی که در آن جلسه بودند، محرومیتهایی را عنوان کردند و گفتند این پروژه به نهبندان تعلق بگیرد. ما هم این پیشنهاد را به سازمان برنامه بودجه استان دادیم. اما آنها گفتند چون در صورت جلسه قبلی، دو شهرستان قاینات و طبس مطرح بودهاند، از این دو شهرستان یکی را باید انتخاب کنید. بهدلیل آیتمهایی که در نظر گرفتیم از جمله اینکه -۱ طبس فرمانداری ویژه هست -۲ بعد مسافت آن بیشتر است -۳ گردشگری بیشتری دارد -۴ محل ترانزیت چند استان هست -۵ طبس نسبت به قاین پروژههای عمرانی کمتری گرفته است و برای قاین پول بیشتری برای پروژههای عمرانی ورزشی در نظر گرفته بودیم. در پروژههای استانی هم برای قاین یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده، اما برای طبس ۷۵۰ میلیون تومان. در نتیجه بهخاطر مجموع این دلایل، امسال طبس را انتخاب کردیم. و ما یک کمیته هستیم و براساس نظر یک شخص نیست و این تصمیم گروهی بوده و اگر درست نبوده خدا ما را یاری کند که در آینده جبران کنیم و اگر درست بود، سال آینده قطعاً شهرستان قاینات در اولویت ساخت خانه جوان خواهد بود و اگر در سازمان برنامه بودجه استان چنین تصمیماتی گرفته میشود، توجیه منطقی وجود دارد.
تضییع حقوق قانونی با راهکار قانونی
موضوع تضییع و پایمالنمودن حق و حقوق قانونی قاینات بهخصوص در بحث تخصیص بودجه و امکانات و یا کارشکنی و تأخیر در آن از سوی برخی افراد و نهادها در مرکز استان، بهرغم تلخیاش برای مردم قاینات در طول سالهای پس از الحاق، موضوعی طبیعی گشته است و بسیاری از ما به اینکه هر بار به بهانهای از حقوق و آنچه حق قاینات است، به بهانهای کم یا حتی حذف شود، عادت کردهایم! موضوع عدم تخصیص اعتبار ۸۰۰ میلیون تومانی برای ساخت خانه جوان در قاینات را نیز تازهترین مورد در این میان باید دانست، اگرچه قطعاً همانگونه که این امر اولین مورد نبوده است، آخرین مورد نیز نخواهد بود. اما نکات مهمی در بحث اخیر یعنی کنارگذاشتن قاینات از تخصیص بودجه ۸۰۰ میلیون تومانی وجود دارد که قابل توجه است. اول اینکه در این مورد سعی شده است با استناد به موارد و تبصرههای قانونی و دستورات و بخشنامههای برخی نهادها و ادارات ذیربط این امر صورت گیرد که در این مورد طبق گفتههای مدیرکل ورزش و جوانان بر اساس و به استناد دستورات سازمان مدیریت برنامه و بودجه استان بوده است. به عبارت سادهتر سعی شده است تا این امر بر دوش این نهاد گذاشته شود و برای آن محمل قانونی ایجاد گردد و اگر تقصیری هم هست متوجه آن گردد. در حالیکه در چندین جا از سخنان و توضیحات مدیرکل ابهاماتی بدون پاسخی وجود دارد. از جمله اینکه طبق گفتههای مدیرکل ورزش و جوانان پس از مخالفت اولیه سازمان برنامه و بودجه، به ناگاه صحبت از اختصاص بودجه به نهبندان به میان میآید. کسی در مورد محرومیت و لزوم ساخت خانه جوان در نهبندان حرفی ندارد، اما صحبت بر سر این است که اگر واقعاً بحث توجه به نهبندان مطرح بود، چرا از همان ابتدا این بودجه برای نهبندان در نظر گرفته نشد یا در میان اولویتهای تخصیص بودجه قرار نگرفت؟ پس از آن مدیر کل در توجیه اختصاص بودجه به شهرستان طبس به موارد و شاخصهایی استناد کرده است که اکثر آنها ربطی به بحث ساخت خانه جوان ندارد و بهنوعی میتوان گفت، فقط و فقط توجیهی برای این است که قاینات از تخصیص بودجه در این رابطه محروم گردد. در بحث تخصیص بودجه و امکانات نیز که یکی از موارد مطرح شده از سوی مدیرکل ورزش و جوانان است آقای مدیرکل گویا جلسه چندی قبل خویش با ورزشکاران و مسئولین هیئتهای ورزشی قاینات در رشتههای مختلف را که در آن گلایههایی بسیاری در مورد کمبود امکانات بودجه و… مطرح شد را فراموش کردهاند. بهنظر میرسد، آقای مدیرکل نیاز به بازخوانی مجدد صحبتها و مباحث مطرح شده در آن جلسه را دارد.
اما نکته مهم و حائز اهمیت و قابل توجه دیگر این است که در این مورد سعی شده است تا در بحث تخصیص بودجه برای محرومنمودن قاینات از این امر پای شهرستانهای دیگر به میان کشیده شود و بهنوعی قاینات مقابل شهرستانهای دیگر استان قرار گیرد تا بدینوسیله این بحث که برخی در مرکز استان مانع تخصیص بودجه گردیدهاند، کمرنگ گردد و جلب توجه نکند و اگر اعتراضی از جانب مردم و مسئولین قاینات صورت گیرد، بهنوعی با ایجاد یک جو سنگین بر علیه قاینات، مجموعه مردم و مسئولین قاینات به زیاده خواهی و مسائلی مشابه این متهم گردند و رودروی سایر شهرستانهای استان قرار گیرند. این امر نیز در نوع خود یک نوع بدعت و دارای آثار و تبعات بسیار خطرناک و غیرقابل پیشبینی و کنترل است که در کوتاه مدت شاید برای اینکه برخی بخواهند به اهدافی خاص دست یابند، کارساز باشد. اما آثار و نتایج سوء و منفی آن در دراز مدت دامنگیر همه استان خواهد شد و وضعیتی را ایجاد خواهد کرد که در آیندهای نهچندان دور به بحث وحدت و همدلی و وفاق در کل استان ضربات شدیدی وارد میگردد که جبران آن نیز بسیار دشوار و شاید غیرممکن باشد. البته در آن زمان، قطعاً کسانی که امروز با اقدامات خویش مسبب چنین وضعیت بغرنجی گردند، پاسخگوی عملکرد فاجعه بار خویش نخواهند بود؛ اما مردم استان باید تاوان این بی تدبیریها را بدهند.
گزارش:مسلمان زاده- هاشمی
انتهای پیام/