خراسان جنوبی دومین استان خشکسال کشور

به گزارش نسیم قائن ، ۱۷ سال گذشت اما انگار آسمان سر آشتی با زمین ندارد و هر چه می گذرد خست آسمان زمین را تشنه تر می کند طوری که بر اساس آخرین و جدیدترین آمار، خراسان جنوبی امسال به دنبال قهر ادامه دار طبیعت وارد هجدهمین سال خشکی خود شد.
آن طور که مدیر کل هواشناسی استان با استناد به جدیدترین آمار و ارقام به «خراسان جنوبی» می گوید: رتبه خراسان جنوبی به لحاظ کاهش میزان بارندگی امسال نسبت به سال ۹۵ کمتر شده و از ۳ به ۲ کشوری بعد از استان قم رسیده است.
به گفته «خندان رو» میزان بارندگی های استان در سال زراعی جاری (از مهر ماه امسال تاکنون) فقط ۶ دهم میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۵۰ درصدی را نشان می دهد.
وی در ادامه به این نکته اشاره دارد که میزان بارندگی از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون در مقایسه با بلند مدت ۹۲ درصد کاهش یافته و در این مدت بیشترین میزان بارندگی با ۱٫۴ میلیمتر مربوط به طبس و ۶ میلیمتر هم در فتح آباد فردوس بوده است.
وی با تاکید بر حادتر شدن شرایط خشکسالی امسال نسبت به سال های گذشته یادآور می شود: هر چند در بیشتر نقاط کشور کاهش بارندگی ها اتفاق افتاده اما در استان به طور میانگین میزان بارندگی ها ۹۲ درصد کاهش یافته است.
به گفته وی براساس یک دوره ۷ ساله تا آبان ماه امسال ۵۶ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی شدید، ۳۳ درصد خشکسالی متوسط و ۱۱ درصد خشکسالی بسیار شدید بوده که نسبت به سال گذشته این درصدها بیشتر شده است.
وی با بیان این که بارندگی نرمال هم خشکسالی ها را جبران نمی کند، افزود: با توجه به خشکسالی های ۱۸ ساله در استان باید به سمت روش های نوین آبیاری، تغییر الگوی کشت و … پیش رفت و در برنامه دراز مدت هم تامین آب برای استان را مد نظر قرار داد. وی با اشاره به فعالیت ۱۰۵ ایستگاه هواشناسی در استان می گوید: در برخی ایستگاه ها پارامترهای جوی به طور خودکار ثبت می شود و ایستگاه های دیتالاگر هم به صورت لحظه ای بارندگی ها را ثبت و ارسال می کنند. به گفته وی ۱۱ ایستگاه سینوپتیک در شهرستان های استان به صورت ۱۲ و ۲۴ ساعت فعال هستند و در همه استان وضعیت پوشش دهی نرمال است.
خراسان جنوبی