سیاسی

خدمات انقلاب قابل قیاس با دوران رژیم شاه نیست /صحنه شهادت شهدای انقلاب قاین از ذهنم پاک نمی شود

به گزارش نسیم قائن ، سید حسن ترحمی متولد ۱۳۳۷ است و در اوج جوانی ودر سن ۲۰ سالگی در راهپیمایی های شهرستان قاین حضور فعالی داشته است و اکثر راهپیمایی های قاین را با دوربین خود به ثبت رسانده است .
وی به شهادت رسیدن ۴ نفر از انقلابیون را که در ۲۲ آذر ۱۳۵۷ به شهادت رسیده است به خاطر دارد
ترحمی در خصوص راهپیمایی ۲۲ آذر ۱۳۵۷ در قاین می گوید :به خاطر دارم که در ایام محرم سخنرانی هایی در مهدیه قاین با حضور طلابی از مشهد و قم برگزار میشد و علی رغم تهدید هایی که از سوی شهربانی می شدند اما سخنرانیهایشان را تعطیل نمی کردند وهرروز جمع کثیری از مردم دراین مراسمات شرکت می کردند.
وی افزود: اکثر سخنرانان با همراهی روحانیون وطلاب شهرستان به قاین وبا همکاری مرحوم برادرم که بعد از انقلاب به شهادت رسید ،دعوت می شدند و مردم را از وضعیت موجود جامعه آگاه می کردند.
سید حسن ترحمی می گوید روز ۲۲ آذر که مصادف با ۱۲ محرم و اوج راهپیمایی های قاین در خراسان بزرگ بود بعد از سخنرانی آقای کمال الواعظین از طلاب قم و نزدیک اذان ظهر از مهدیه به سمت مسجد جامع حرکت کردیم و روحانیون بزرگواری همچون آیت الله اصفهانی امام جمعه سابق قاین به عنوان یکی از روحانیون فعال و مبارز شهرستان ،شیخ علی امین ،آیت الله فقیه وبسیاری از فعالین ومبارزین شهرستان جلودار این راهپیمایی ها بودند.
ترحمی ادامه داد:در مسیر راهپیمایی که از مهدیه شروع شده بود ساختمان دارایی قاین قرار داشت و تا جوانان چشمشان به عکس شاه افتاد ، وارد دارایی شدند و عکس شاه را پایین کشیدند .
وی ادامه داد : به محض این اتفاق با شهربانی قاین تماس گرفته شد و نیروهای شهربانی از دور میدان امام فعلی به سمت مردم تیر اندازی کردند .
ترحمی گفت: صحنه شهادت شهدای انقلاب شهرستان هیچ گاه از ذهن من پاک نخواهد شد ..
وی ادامه داد: شهید حاج محمد نصیرزاده که یک آدم بسیار قوی هیکل و یکی از فعالین قبل از انقلاب بود در تظاهرات روز ۲۲ آذر پس از حضور نیروهای شهربانی و جلوگیری از تظاهرات مردم ،یکی از نیروهای شهربانی را با همان اسلحه اش از زمین بلند کرد ومحکم به زمین کوبید که در همین هنگام به سمت شهید نصیر زاده تیراندازی کردند و وی را به شهادت رساندند.
این مبارز انقلابی می گوید مردم تا حدودی متفرق شده بودند وشهید محمد صبیانی به سمت کوچه محله بالا (کوچه مسجد علی بن ابیطالب)رفت که وی را دراین کوچه به شهادت رساندند و شهیدمحمد علی ریاحی و شهید سید حسن مهدوی الحسینی هم از دیگر شهدایی بودند که دراین روز به درجه رفیع شهادت نائل آمده بودند.
سید حسن ترحمی که خود به عنوان عکاس در دوران قبل از انقلاب تظاهرات وراهپیمایی های مردم قاینات را به تصویر کشیده است گفت: بعد از حادثه ۲۲ آذر مردم قاینات تا پیروزی انقلاب دست از راهپیمایی های خود برنداشتند وهر از چند گاهی تجمعات کوچکی را در خیابانها داشتند و بر علیه رژیم شاهنشاهی وبه دفاع از امام خمینی(ره) شعار می دادند و خواستار براندازی حکومت شاهنشاهی بودند چرا که از ظلم وستم این رژیم بر مردم محروم به تنگ آمده بودند.
ترحمی می گوید : محل شهادت مبارزین انقلاب به نام چهار راه شهدا نامگذاری شده است اما خواسته ما از مسئولین این است که فقط سالی یکبار به یاد این افرادی که به عنوان سردمداران خط انقلاب بودند ودر راه مبارزه با محرومیت و ظلم وستم جان دادند ،نباشند و باید در جهت معرفی بیشتر این شهدا نیز خاطرات آنها را از زبان خانواده هایشان به ثبت برسانند .
وی گفت: برای شناخت شهدای انقلاب باید بیشتر کار شود و دانش آموزان ودانشجویان وحتی کسبه محل باید با این افراد بیشتر آشنا شوند وتنها گذاشتن یک عکس شهید ویا گرفتن یاد بود کافی نیست و باید روی این موضوعات بیشتر کار شود.
ترحمی ادامه داد: مسئولین ما باید به صورت واقعی رهرو راه شهدا باشند و حرف تنها کافی نیست وباید درعمل این را به مردم ثابت کنند.
این مبارز انقلابی وجانباز دوران دفاع مقدس می گوید: مردم قاینات با این که در یکی از دور دست ترین شهرها زندگی می کردند و از کمترین امکانات محروم بودند اما جوانان این شهر وطلاب با آگاهی دادن به مردم سهم زیادی در پیروزی انقلاب داشتند.
ترحمی با اشاره به تشکیل خانه های تیمی و توزیع شبانه اعلامیه های سخنان امام خمینی(ره) در سطح شهر گفت: درآن زمان چندین خانه تیمی تشکیل شده بود واعلامیه ها را شبانه توزیع می کردند و شعارهایی نیز بر علیه شاه بر روی دیوارها می نوشتند و هیچ ترسی نداشتند .
این مبارز قاینی با اشاره به غیرت جوانان ایرانی می گوید : جوانان ما هیچ گاه در برابر ظلم وستم سکوت نمی کنند ونمونه های آن را در دوران جنگ تحمیلی دیدیم که اجازه ندادند یک وجب از خاک وطن به دست دشمنان بیفتد.
نمونه بارز جوان انقلابی را در این دوران دیدیم که شهید حججی و شهید حججی ها چگونه در دفاع از حریم ولایت جانانه به شهادت رسیدند ویقین بدانید که جوان ایرانی پشت سر ولایت در برابر ظلم وستم خواهد ایستاد و اجازه نخواهد داد که کوچکترین چشم زخمی به کشور ایران اسلامی و به نظام ورهبر انقلاب وارد شود.
وی با بیان این که در زمان قبل از انقلاب مردم مظلوم از بسیاری از امکانات محروم بودند و آنهایی هم که از امکانات و خدمات بهره مند می شدند کسانی بودند که بادمجان دور قاب چین شاه وطرفداران شاه بودند گفت: به برکت انقلاب بسیاری از امکانات به دور دست ترین روستاها داده شد و امروزه شاهد هستیم که روستاهای ما از نعمت آب وبرق وگاز وتلفن برخوردار هستند .
ترحمی اظهارکرد: امروزه متاسفانه شاهد هستیم که عده ای از افراد در فضای مجازی و یا در محافل دم از دولت شاه می زنند ومن به عنوان کسی که دراوج انقلاب در سن جوانی بوده ام می گویم یقین وباور داشته باشید که در قبل از انقلاب ظلم وستم های زیادی به مردم مناطق محروم می شد و کمترین امکانات در روستاها نبود ونه از راه آسفالته برخوردار بودند ونه امکانات بهداشتی و رفاهی داشتند واصلا خدمات بعد از انقلاب با خدمات قبل از انقلاب قابل قیاس نیست .
اما امروز می بینیم که برخی روستاهای ما حتی از شهر ها هم آباد تر هستند وخدمات بعد از انقلاب بسیار گسترده تر است.
وی از مسئولین وبه خصوص هنرمندان وفیلم سازان خواست تا در جهت آشنایی بیشتر مردم و به خصوص جوانان فیلم ها ومستندهایی از قبل انقلاب تهیه کنند تا جوانانی که امروزه بدون توجه به ظلم هایی که به مردم شده است و دم از دوران قبل از انقلاب می زنند با این ظلم ها و ستم ها و کم کاری هایی که در حق مردم محروم می شد آشنا شوند .
ترحمی گفت: همان طور که مستند سازان ما توانستند فیلم هایی از دوران جنگ تحمیلی تهیه کنند و به جوانانی که حضور نداشتند توانایی و قدرت جوانان انقلابی را در دوران دفاع مقدس نشان دادند دراین زمینه هم می توانند جوانان ما را با دست آورد های بعد از انقلاب وظلم وستم های قبل از انقلاب به خوبی آشنا کنند .
انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا