سیاسی

تخصیص ۲۰۰ میلیون دلار برای رفع موقت مشکلات پیمانکاران ایران در عراق

به گزارش نسیم قائن ، علی صالح‌آبادی ظهر امروز در دومین نشست هیئت نمایندگان اتاق‌‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شمال غرب کشور(تبریز، اردبیل، ارومیه، زنجان و همدان) اظهار داشت: صادرات غیرنفتی موضوع راهبردی کشور است که همه باید برای افزایش آن حمایت کنند.
وی با تأکید بر اینکه کشورهایی که تولید و صادرات غیرنفتی را جدی نگرفتند اقتصادشان رو به سقوط قرار دارد بیان کرد: صادرکنندگان ما دو مؤلفه قیمت و کیفیت صادراتی را دارند ولی تفکر صادراتی نیز در جامعه ما از اهمیت زیادی برخوردار است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران عنوان کرد: ماهیت بانک توسعه صادرات با توجه به اینکه بیشتر فعالیت‌های ارزی است در دوران تحریم نیز آسیب بیشتری را متحمل می‌شود.
صالح آبادی تصریح کرد: در گذشته حتی یک حساب فعال در بانک‌های خارجی نداشتیم ولی اکنون در بیش از ۳۰ بانک خارج از کشور حساب فعال داریم.
وی با اشاره به منابع و سایز بانک توسعه صادرات گفت: این بانک در استانهای کشور تک شعبه‌ای است و مانده تسهیلات در دولت قبل ۸ هزار میلیارد بود که اکنون به ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است که ۸۰ درصد این تسهیلات ارز بوده و ۲۰ درصد آن ریال است که به مشتریان پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه به اینکه منابع در اختیار بانک عمدتا از خطوط مرکزی و اعتباری است که از صندوق توسعه ملی و غیره می‌گیرد، افزود: سرمایه بانک ۲۵۰۰ میلیارد تومان است که سال گذشته بعد از مصوب شدن تبصره ۳۵ مجلس هزار میلیارد تومان به بانک تخصیص یافت که البته آن بدهی بود که باید به بانک مرکزی پرداخت می‌شد و این سرمایه جدید تلقی نمی‌شود.
صالح آبادی با اشاره به اینکه اگر حجم صادرات غیر نفتی و منابع بانکی را در نظر بگیریم مبلغ ناچیزی می‌شود بیان کرد: ۲۵۰ میلیون دلار صادرات کاله آمل است که ما قبلا ۳۰ میلیارد منابع و امسال ۶۰ میلیارد تومان اختصاص دادیم و اگر نسبت یک به یک بگیریم باید هزار میلیارد تسهیلات دهیم و اگر میزان صادرات سحر همدان را نیز در نظر بگیریم تقریبا ۷ میلیارد دیگر متناسب با آن می‌توانیم تسهیلات دهیم.
به گزارش تسنیم استاندار همدان نیز در ادامه این سخن اظهار داشت: کارخانه تولیدی سحر همدان برند بین المللی دارد و برای همدان در روسیه افتخار است ضمن اینکه مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور نباید این شرکت را با کارخانه کاله آمل مقایسه کند چرا که آن واحد با حمایت‌های همه‌جانبه فعالیت کرد ولی کارخانه سحر همدان توسط مدیر آن با ۱۳ نفر احیا شد و اکنون خط تولید آن با اشتغال ۹۰۰ نفر فعال است و باید به آنها در زمینه تسهیلات به آن کمک شود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران تصریح کرد: از صندوق توسعه ملی ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم و اکنون منابع به بیش از ۳ هزار میلیارد رسیده و امسال در بسته صادرات غیرنفتی قرار شد تا صندوق از منابع امسال خود بخش قابل توجهی را به بافت توسعه صادرات اختصاص دهد که اگر تخصیص یابد امسال بهتر از سال قبل عمل می‌کنیم.
صالح آبادی اظهار داشت: نرخ هایی که صندوق توسعه ارائه می‌داد ۱۶ درصد به صادرکنندگان بود که در جلسه‌ای با حضور رئیس جمهور به ۱۱ درصد رسید و کاهش ۵ درصدی داشت ضمن اینکه ۳۰۰ میلیاردتومان سررسید صندوق توسعه ملی است که باید پرداخت کنیم و موافقت کردند تا آن را تمدید و اعتبار را مجدد به خود ما پرداخت کنند.
وی بیان کرد: اعضای اتاق‌های بازرگانی انتظار دارند تسهیلات را به صورت سقف اعتباری پرداخت کنیم ولی چون صندوق به صورت غیر سقف تسهیلات را به ما ارائه می‌دهد ما نیز به همین صورت ارائه می‌کنیم که اصلاح آن می‌تواند منابع پایداری برای بخش صادرات باشد.
صالح آبادی با اشاره به اینکه تسهیلات تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار به صورت ارزی برای نوسازی و توسعه ارائه می‌شود گفت: در این بانک اصلا به‌دنبال سودآوری بالا نیستیم و نخستین اولویت ما کمک به صادرات است و از سوی دیگر نمی‌خواهیم بانک زیان ده باشیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در مورد کاهش ریسک نرخ ارز در صادرات بیان کرد: بانک نمی‌تواند این کار را انجام دهد و باید بازار به دنبال آن باشد و این اقدام از عهده تنها یک بانک خارج است.
صالح آبادی در مورد صدور خدمات فنی و مهندسی و صدور ضمانت نامه‌های ارزی عنوان کرد: موانعی در این راستا بر سر راه است و کشور اوگاندا ضمانت‌نامه ارزی می‌خواست که صدور آن بسیار سخت است و در حال ادامه روند برای تهیه آن هستیم. امسال با ۷ الی ۸ کشور آفریقایی در حوزه ارائه خدمات فنی و مهندسی مذاکره شده است.
وی با اشاره به اینکه پروژه‌ای را در ارمنستان پذیرفتیم که ۸۳ میلیون یورو تسهیلات می‌خواهد بیان کرد: در بحث صدور ضمانت نامه‌های بانکی کار دشوار است ولی غیر ممکن نیست و اکنون نیز در حال صدور ضمانت نامه برای بانک اوگاندا هستیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به اینکه بسیاری از مراکز خدمات فنی مهندسی ما در عراق دچار چالش شده‌اند عنوان کرد: اکنون ۷۰ درصد خدمات فنی- مهندسی ما در عراق است. بر این اساس ۲۰۰ میلیون دلار خط اعتباری به شرکت‌های خدمات فنی مهندسی اعطا شد تا بتوانند به صورت موقت مشکلات‌شان را حل کنند.
صالح‌آبادی بیان کرد: مقرراتی که حاکم بر نظام بانکی است در مورد تمامی بانک‌ها یکسان است ولی بانکهای توسعه‌ای دغدغه‌هایی دارند که با بانک‌های تجاری تفاوت دارد.
انتهای پیام/
منبع : تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا