بیش از ۶۲ درصد جویندگان کار فاقد مهارت شغلی هستند

به گزارش نسیم قائن ، به نقل از فارس، محمد سنجری بعدازظهر امروز در کمیته اشتغال این شهرستان، با تبریک دهه کرامت و گرامیداشت هفته دولت، اظهار داشت: خراسان جنوبی در راستای ارائه خدمات مطلوب هنوز نیاز به کار و تلاش بیشتر دارد و باید به حدی از رشد برسد که هر ارگان برای ارائه خدمات، زیرساختها و امکانات اولیه را در اختیار داشته باشد.
وی تصریح کرد: کشور برای رشد و توسعه پایدار نیاز به امنیت دارد و زمانی این امنیت پایدار حاکم میشود که مردم به عنوان پشتوانههای اصلی نظام و رهبری از عملکرد همه مسئولان رضایت داشته باشند.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با تقدیر از تعامل کارفرما و کارگر در شرایط سخت اقتصادی حاکم بر کشور، بیان داشت: در سختترین شرایط اقتصادی و تحریمهای ناجوانمردانه کارگر و کارفرما دست به دست هم دادند و با تحمل شرایط تلاش کردند تا چرخ اقتصاد کشور از حرکت نایستد.
سنجری با اشاره به مذاکرات هستهای ایران با کشورهای ۵+۱ و انجام توافق اولیه، گفت: با این توافق موج شادی و امیدواری در فعالان اقتصادی کشور به وضوح دیده میشود و امیدواریم با قطعی شدن این توافقات در سه ماهه سوم سال جاری آثار آن را در اقتصاد کشور ببینیم.
۵۵۰ هزار نفر در خراسان جنوبی بیمه سلامت هستند
وی با اشاره به خدمات انجام گرفته در حوزه رفاه اجتماعی، خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی ۵۵۰ هزار نفر دارای دفترچه بیمه سلامت هستند و از خدمات آن استفاده میکنند و این بزرگترین خدمتی بود که در حوزه وزارت کار و رفاه اجتماعی اتفاق افتاد و نگرانی و دغدغه فرد بیمار در زمان مراجعه به بیمارستان با اجرای این طرح برداشته شد.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه مسکن، طرح مسکن اجتماعی با هدف حمایت از اقشار آسیب پذیر و متوسط جامعه در حال انجام است و امیدواریم تا پایان سال جاری کار اجرایی آن آغاز شود.
سنجری با بیان اینکه در بحث حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه در سال آینده برنامه دولت بر شناسایی و حمایت از نیازمندان واقعی است، افزود: در همین راستا سال گذشته سه نوبت سبد غذایی توزیع شد که در استان در هر نوبت ۵۰ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی از این سبد برخوردار شدند.
وی با بیان اینکه اشتغال واژهای است که ذهن همه مسئولان کشور را به خود مشغول کرده است، اذعان داشت: ۳۵ درصد جویندگان کار استان را فارغ التحصیلان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تشکیل میدهند، اما ضعف فرهنگ کار که همه دنبال پشت میزنشینی و نظام حقوق دستمزدی هستند، سبب شده تا کسی رغبت به حضور در بخش فعالیتهای اقتصادی را نداشته باشد و این یک مشکل اساسی است.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از ۶۲ درصد جویندگان کار فاقد مهارت شغلی هستند، اظهار داشت: در سال گذشته ۱۰ هزار جوینده کار و ۱۲ هزار فرصت شغلی در استان وجود داشته است اما به دلیل فقدان مهارت کار، تنها حدود ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از این تعداد در بخش خصوصی مشغول به کار شدهاند.
سنجری تاکید کرد: اگر میخواهیم مشکل بیکاری را در کشور ریشه کن کنیم باید فرهنگ کار از دیدگاه والدین عوض شود و تا زمانی که والدین حاضر نباشند فرزندشان در کنار تحصیل به دنبال کسب مهارت باشد، از دست هیچ کس کاری ساخته نیست.
بخش تعاون میتواند یکی از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی باشد
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل اصلی بالابودن آمار فارغ التحصیلان بیکار، فقدان مهارت و فرهنگ کار است که این دیدگاه باید تغییر کند زیرا امروز سرمایه گذاری برای توسعه منابع انسانی باید برای توسعه منابع بخش خصوص باشد، نه بخش دولتی.
سنجری با بیان اینکه وزارت کار و رفاه اجتماعی به دنبال ایجاد اشتغال نیست، بلکه یک هماهنگ کننده بین دستگاههای اجرایی است و به اندازه سهم خود در حوزه تعاون تکلیف برای اشتغال دارد، یادآور شد: بخش تعاون در شرایط حاکم بر کشور میتواند یکی از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی باشد.