سیاسی

به گونه ای رفتار کنیم که بعد انتخابات شرمنده همدیگر نشویم

سید اسماعیل ترحمی عضوستاد نمازجمعه قاین واز قاریان قرآنی درگفتگو با خبرنگاراجتماعی نسیم قائن در خصوص اهمیت حضور درانتخابات گفت: به عنوان یک شهروند ایرانی در انتخابات شرکت خواهم کرد وقطعاحضور در انتخابات است که توطئه هاى ستمگران و دشمنان را خنثى مى کند و گرد یأس و درماندگى بر چهره آنان مى پاشد، و همین حضور است که موجب می شود انقلاب آسیب نبیند.
وی اظهارداشت: یک نماینده اصلح باید دارای ویژگی هایی از جمله معتقد به اسلام و نظام اسلامی باشد. معتقد و وفادار به ولایت فقیه باشد. متخصص و با تجربه باشد. و از قوانین و مقررات کشور آگاهی کامل داشته باشدودر بحث تخصص و تجربه می توان گفت که تخصص یکی از مهمترین خصوصیات نماینده باید باشد.
ترحمی درپاسخ به این سوال که مردم از نمایندگان چه انتظاری دارند ووظیفه نمایندگان در قبال مردم چیست گفت: مردم از نمایندگان خودیک سری انتظاراتی دارندکه مهمترین آنها را می توان به رسیدگی به حق حوزه انتخابیه دانست. حقوق قانونی مردم به ویژه جاهایی که کمتر کار شده و محروم هستند را بیشتر توجه کنند و به طبقه ضعیف جامعه برسندکه متاسفانه شهرستان ما یکی از نقاط محروم می باشد.
وی افزود:نمایندگان هم در مقابل اعتمادی که مردم حوزه انتخابیه به او داشته اند وظایفی دارند . گرچه وظیفه اصلی نماینده بحث قانون گزاری و نظارت است اما از بُعد نظارتی باید به حقوق مردم هم توجه شود. کمبودهای حوزه انتخابیه خود را از مسئولین امر بخواهد که چرا تاکنون توجهی نشده یا کمتر توجه شده است. باید در رسیدگی به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در مجلس توجه بیشتری داشته باشند و از مسئولین بخواهند در جهت رفع آن اقدام کنند. مشکلات بیکارى، رکود و تعطیلى کارگاه ها و کارخانه ها، تأخیر در ازدواج و تضعیف کانون خانواده، مهاجرت از روستاها به حاشیه نشینى شهرها، گرانى و اعتیاد، مهم ترین معضلات و دغدغه مردم است. البته پیشرفت ها و پیروزى هاى چشم گیرى داشته و داریم،سرعت پیشرفت علمى کشور در جهان اول است. قدرت دفاعى اول منطقه هستیم و امنیت بى نظیرى در منطقه و جهان اسلام داریم. زیرساخت هاى صنعتى گسترده اى آماده کرده ایم. زیرساخت هاى رفاهى مردم با سرعت چشمگیرى توسعه یافته و هنوز هم با وجود مدیریت نامناسب و ناهماهنگ بر کشور، در منطقه اول هستیم. لذا باید نماینده در این مباحث که مشکلات روز جامعه می باشد برنامه داشته باشد.
وی دراین خصوص که آیا پولداربودن یک نماینده در انتخاب یک فرد تاثیر گذار است گفت:قطعا تاثیرگذار نیست.البته ممکن است در برخی مناطق به خاطر ناآگاهی و سطح فرهنگی سیاسی پایین بی تاثیر نباشد اما امروزه مردم عموما نسبت به مسایل روز آگاه هستند و دوران پول و زرق و برق گذشته است.
ترحمی درادامه با اشاره به این موضوع که گاهى نسبت هاى فامیلى و برخی مسایل شهری و غیر شهری نیز معیار انتخاب تلقى مى شود و یا حرمت نان و نمکى که از دیگران خورده ایم، مبناى انتخاب ما قرار مى گیرد،گفت: بى شک تمام این موارد مى توانند در تصمیم گیرى براى انتخاب فرد موردنظر به ما کمک کنند، اما در نظر گرفتن این ویژگى ها آنگاه صحیح، ارزشمند و با تأثیرگذارى مطلوب توأم است که با تعهد و تخصص متناسب با موضوعِ انتخاب ما همراه باشد.
به عبارت دیگر؛ هیچ یک از موارد فوق نمى تواند به تنهایى ملاک انتخاب افراد باشد، مگر این که اصل شایسته سالارى مورد توجه قرار گیرد و فرد منتخب ، به شکل واقعى بتواند در جایگاه مسئولیتى خود، نقش و وظایف خویش در قبال مردم و کشوربه درستى ایفاء نماید، در غیر این صورت، نه تنها رأى دادن به این گونه افراد توجیه منطقى نداشته و نتیجه مورد نظر را عاید نمى کند، بلکه در درازمدت و حتى در کوتاه مدت براى جامعه و حتى فرد انتخاب کننده زیانبار خواهد بود.
ترحمی درپاسخ به این سوال که اگر کاندید مورد نظر شما در انتخابات رای نیاورد شما چه واکنشی خواهید داشت گفت:انتخابات میدان رقابتی برای معرفی و شناساندن رقبا می باشد و نهایتا یک نفر است که به نمایندگی مردم انتخاب خواهد شد. لذا باید به رای مردم احترام گذاشت و بعد از انتخابات دیگر حُبّ و بُغض ها را کنار گذاشت و دست دردست هم برای پیشرفت و آبادانی شهرستان تلاش کرد. پس بعد از انتخابات اگر غیر این باشد مشخص می شود آن فرد فقط دنبال پست و مقام بوده است نه به فکر مردم.
وی افزود: انتظار از کاندیداها این است که بعد از انتخابات به رای مردم احترام بگذارند و رای نیاوردن خود را ملاک بر اقبال نداشتن و کم توجهی مردم به خود ندانند بلکه مردم او را برای این پست اصلح تشخیص ندادند و قطعا در جاهای دیگر منشأ خیر خواهد بود. لذا ضمن احترام به مردم اینگونه نباشد که برود و پشت سر خود را هم نگاه نکند. البته این که از توان همه کاندیداها بعد از انتخابات استفاده شود بستگی به سیاست و برنامه نماینده منتخب دارد که باید اینگونه عمل کند و از توان همه استفاده کند.
عضوستاد نمازجمعه قاین درپایان گفت:انتظار است که نامزدهاى انتخابات، ستادها و حامیانشان اخلاق حسنه و اسلامى را مراعات کرده و به ارائه برنامه ها و اهداف خود بپردازند و از تخریب دیگر افراد خود داری کنند . همه در نهایت باید در این شهرستان با همدیگر و در کنار هم زندگی کنیم وبه گونه ای رفتار کنیم که جایی برای دیدن روی همدیگر بعد از انتخابات داشته باشیم وشرمنده یکدیگر نباشیم ،نه اینکه جرات نگاه کردن به همدیگر را نداشته باشیم.
چه بسا که خیلی از حرفها و مباحث باعث ایجاد اختلاف در بسیاری از خانواده می شود. پس هر کس نظرش برای خودش محترم است و به نظرات همدیگر احترام بگذاریم. سعی همه این باشد که اولا مردم حضور پرشوری در انتخابات داشته باشند و در نهایت فرد اصلح را انتخاب کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا