سیاسی

با اجرای طرح فولاد قاین، در سال های آینده با مشکل تأمین آب روبرو خواهیم بود/ اغلب چاه های کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شدند

به گزارش نسیم قائن ، حسین امامی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی در جلسه شورای حفظ منابع آب خراسان جنوبی که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار شکل گرفته بود، اظهار کرد: در سفری که معاون وزیر نیرو به بیرجند داشت مشکلات منابع آب استان جمع‌بندی و به ویتقدیم شد.
وی افزود: عمده چاه‌های باکیفیت استان در اختیار بنیاد مستصفعان قرار دارد که در حال حاضر قصد فروش آنها را داشته و شرکت آب منطقه‌ای برای خرید آنها اقدام می‌کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بابیان اینکه در بیشتر محدوده‌های استان چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند، خاطر نشان کرد: با نصب این کنتورها میزان برق مصرفی در چاه‌های کشاورزی حدود ۸ درصد کاهش پیداکرده است.
امامی تصریح کرد: برای نصب کنتورهای هوشمند در چاه‌های کشاورزی، ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است که امید است در سال جاری ۱۰۰ میلیون تومان در اختیار استان قرار گیرد.
وی گفت: با نصب کنتورهای هوشمند حدود ۳۷ میلیون کیلووات میزان برق مصرفی در چاه‌های کشاورزی کاهش‌ پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بابیان اینکه ۹۰ درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، بیان کرد: بااین‌وجود حدود ۱۰ درصد مصرف‌کنندگان مربوط به سایر بخش‌هاست که نیاز است برای مدیریت بهتر منابع آبی، کنتورهای هوشمند برای بخش‌های صنعت و دامداری نیز نصب گردد.
امامی ادامه داد: دو جلسه با کارشناسان جهاد کشاورزی در خصوص مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی برگزار شده تا در تولید و سطح زیرکشت محصولات، برای کشاورزان مشکلی ایجاد نگردد.
وی با اشاره به اینکه منابع اعتباری خوبی در زمینه نصب کنتورهای هوشمند در چاه‌های کشاورزی در اختیار استان قرار گرفته است، گفت: در این راستا از ۸٫۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده به میزان ۳٫۵ میلیارد تومان اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیز به طرح تعادل بخشی منابع آبی در سال جاری در نظر گرفته شده که تاکنون حدود ۴۰ درصد این مبلغ تخصیص‌یافته است.
امامی در ادامه گفت: استفاده از پساب فاضلاب بیرجند در بخش فضای سبز و صنعتی که مطالعات آن نیز انجام گرفته در صرفه‌جویی آب بسیار موثر است.
وی دشت سرایان، خضری و بیرجند را از جمله دشت‌های ممنوعه و بحرانی استان برشمرد و گفت: طرح تعادل بخشی منابع آبی به‌صورت پایلوت در این دشت‌ها اجرا می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بابیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۰۰ حلقه چاه در دشت سرایان وجود دارد، بیان داشت: نصب کنتورهای هوشمند در ۱۰۰ درصد چاه‌های این دشت انجام‌شده است.
وی با بیان اینکه ۱۷ حلقه چاه غیرمجاز در دشت سرایان وجود دارد، گفت: در دشت خضری نیز ۱۶۸ حلقه چاه وجود دارد که با توجه به اجرای طرح فولاد قاین در این منطقه برای تأمین آب در سال‌های آینده با مشکل روبه‌رو خواهیم بود و نیاز است که طرح تعادل بخشی اجرا شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، استفاده از پتانسیل شورای تأمین منابع آبی استان در آزادسازی تصرفات را یکی از اقدامات خوب در دست اجرا عنوان کرد و گفت: با همگرایی خوب دستگاه‌ها در این زمینه به نحوی اقدام شده که امروز دیگرکسی به فکر تصرف رودخانه‌ها نیست.
خاورستان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا