انتقاد «فلاحتی»ازمدل توزیع اعتبارات استانی

به گزارش نسیم قائن ، فلاحتی در سومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که روز گذشته با حضور ۱۷ عضو اصلی این شورا برگزار شد، گفت: شرایط کشور خاص است و هر روز شرایط اجرای پروژه ها خاص تر می شود اما این شورا همچنان به همان روش های قدیمی ۱۰ سال پیش اعتبارات را توزیع می کند.
وی در این زمینه پروژه ترسیب کربن را مثال زد که با وجود این که پروژه خوبی است برای ۱۱ شهرستان استان به طور مساوی اجرا می شود در صورتی که نباید این طور باشد چرا که کانون های بحرانی فرسایش بادی در تمام شهرستانها یکسان نیست و باید برخی شهرستان ها بیشتر و برخی کمتر از این اعتبارات برخوردار شوند.
رئیس مجمع نمایندگان استان در ادامه سخنانش تاکید کرد: شورای برنامه ریزی و توسعه استان ضعف بزرگی دارد که اعتبارات را بر اساس یک مدل توزیع می کند و به فکر خلق منابع نیست در حالی که این یکی از وظایف این شوراست بر این اساس باید به شیوه های اجرایی آیین نامه ای توسعه ای استان ورود کرد.
«فلاحتی» با بیان این که آیین نامه اجرایی شورای برنامه ریزی و توسعه استان را چند مرحله مطالعه کرده ام، افزود: شورای برنامه ریزی و توسعه استان سال به سال در جا می زند و پیشرفتی در ارتقای شاخص های اقتصادی استان نداشته است و در این زمینه هیچ دستگاه یا نهادی مد نظر نیست بلکه تمام اعضای این شورا مسئولند.
مدل توزیع اعتبار همه ساله قابل تغییر نیست
درادامه این جلسه استاندار در واکنش به انتقادهای رئیس مجمع نمایندگان استان گفت: اعتبارات استان بر اساس مدلی توزیع می شود که در ۱۸ استان دیگر هم در حال اجرا است و مدل توزیع اعتبار مقوله ای نیست که همه ساله تغییر کند.«مروج الشریعه» ادامه داد: به طور معمول استان ها یکی از مدل های معروف را برای این کار انتخاب می کنند و مدل خراسان جنوبی مدلی است که روی آن تحقیق شده و نمی توان آن را تغییر داد و مصادیق شاخص های آن هم مشخص شده است. وی با تاکید بر استفاده بیشتر از فرصت اعتبارات کمک های فنی اعتباری استان ، اظهار کرد: لازم است نمایندگان مجلس شورای اسلامی فراکسیونی برای توسعه استان های مرزی کشور ایجاد و نمایندگان استان نیز در زمینه اختصاص بودجه ها به مسئولان استانی کمک کنند.
کوچ دائم ۷ هزار نفر از نهبندان
استاندار در ادامه سخنانش شهرستان نهبندان را تنها لکه جمعیتی جنوب استان دانست و با یادآوری این که از زمان سفر رهبر انقلاب اسلامی تاکنون ۴۵ میلیارد تومان در این شهرستان هزینه شده است، تصریح کرد: از سال ۹۰ تا ۹۵، هفت هزار نفر از این شهرستان کوچ دائم کردند . به گزارش «خراسان جنوبی» یکی از دستورهای کاری این جلسه بررسی و تصویب اعتبارات استفاده متوازن از امکانات کشور بود که پس از رای گیری اعضا از ۱۷ رای ماخوذه با ۱۶ رای موافق مصوب و مقرر شد طی نامه ابلاغی از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به خزانه داری، ۷۵ میلیارد تومان تنخواه به خراسان جنوبی اختصاص یابد که از این رقم ۴۰ میلیارد و ۸۷۱ میلیون تومان به استان ابلاغ شده است.
از دیگر دستورهای کاری این جلسه بررسی و تصویب اعتبارات موضوع ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده کشور برای خراسان جنوبی بود که طی رای گیری انجام شده از ۱۷ رای ماخوذه با ۱۶ رای موافق تصویب و مقرر شد از این رقم دو میلیارد و ۲۸۵ میلیارد تومان در اختیار اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس، سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای اجرای پروژههای جوانان و جاده تندرستی و ۱۲ میلیارد و ۹۴۷ میلیون تومان در اختیار اداره کل ورزش و جوانان برای تکمیل پروژههای نیمهتمام قرار گیرد. دستورکار بعدی این شورا هم بررسی و تصویب پروژه های پیشنهادی برای اعتبارات ارتقای شاخص های توسعه اقتصادی استان بود که این رقم ۳۱٫۵ میلیارد تومان است در حالی که به گفته آرین رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی این رقم سال گذشته ۱۰۵ میلیارد تومان بوده است. فهرست این پروژه ها نیز در رای گیری از بین ۱۷ رای ماخوذه با ۱۵ رای موافق و دو رای مخالف به تصویب اعضای این شورا رسید.
نیاز ۳۰ میلیارد تومانی تصفیه خانه فاضلاب بیرجند
به گزارش «خراسان جنوبی» همچنین در این جلسه در زمینه آبرسانی سیار و پروژه فاضلاب بیرجند مقرر شد اعتباراتی از محل ماده ۱۰ و ۱۲ اختصاص یابد و نامه این کار مهم تنظیم و ارسال و مصوبه هیأت دولت نیز در این خصوص ابلاغ شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان در این جلسه اظهار کرد: سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان از محل قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای اجرای طرح فاضلاب بیرجند پیشبینی شد که هیچ مبلغی از این اعتبار تخصیص نیافت. «هاشمیمقدم» با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی تصفیهخانه فاضلاب بیرجند، ادامه داد: بخش اعظمی از تجهیزات این تصفیهخانه وارد شد و نیازمند تحقق جدی مانده اعتبارات سال گذشته است. وی همچنین اعتبار مورد نیاز برای احداث تصفیهخانه فاضلاب شهرستان قاینات و سربیشه را به ترتیب ۲۷ و ۱۶ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: اگر با سرمایه گذار به توافق برسیم این دو پروژه به زودی اجرا خواهد شد. به گفته وی تکمیل پروژه تصفیهخانه فاضلاب بیرجند نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب است که در صورت محقق شدن این اعتبار تا پایان سال ۹۸ این پروژه به بهرهبرداری میرسد.
منبع:خراسان جنوبی