افزایش روبه رشد بیماری قلبی عروقی درقاین / کلنیک پیشگیری از بیماریهای قلبی درقاین راه اندازی می شود

به گزارش نسیم قائن ، امینی معاون امورعمرانی وبرنامه ریزی فرمانداری قاین دراین کار گروه گفت: یکی از مشکلاتی که اکثریت جامعه کارمندی ما با آن مواجه هستند، مشکلاتی از قبیل چربی خون، قند خون و بیماری قلبی و عروقی است که بایستی در خصوص پیشگیری آن فرهنگ سازی لازم در سطح شهرستان با تعامل و همکاری رسانه ها انجام شود و همچنین بستر لازم برای بهبود شاخص های سلامت برای کارمندان و همه شهروندان عزیز با تعامل و همراهی همه مسئولین خصوصا دستگاه های متولی امر سلامت فراهم گردد.
معاون فرماندار با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان بر چند نکته مهم از جمله نظارت دقیق و مستمر بر مراکز تهیه و توزیع غذا رستوران ها، اغذیه فروشی ها، مراکز تولید زولبیا و بامیه فروشی ها و کشتار گاه های دام و همچنین مباحث آبرسانی به روستا ها تأکید نمود و خاطرنشان کرد: همه مسئولین دستگاه های ذیربط بایستی نهایت دقت، بررسی و نظارت کلیه موارد ذکر شده را به منظور تأمین سلامت شهروندان بیش از پیش در دستور کار خویش قرار دهند.
دکتر عزیزی رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان قاین گفت:فاکتور های خطرسلامت طی ۲دهه اخیر چرخه بسیار محسوسی را داشته است وعلت مرگ ومعلولیت نسبت به سنوات گذشته متفاوت شده است
وی افزود: علت اول مرگ درکشور ایران وکشورهای مشابه بیماریه های قلبی عروقی است وبیش از۳۰درصد علت مرگ را به خود اختصاص داده است.
وی کم تحرکی را یکی از خطرناک ترین علل این بیماری درجوامع مختلف دانست ومی طلبد که بحث خود مراقبتی مد نظر باشد.
دکتر عزیزی اظهارداشت: با توجه به راه اندازی کلنیک پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی در شهرستان می طلبد که مردم ومسئولین نهایت همکاری را درجهت رسیدن به اهداف این طرح داشته باشند.
دکتر وجدان پرست متخصص قلب وعروق در شهرستان قاین با هشدار به مردم قاین گفت: طبق آمار وبررسی هایی که داشته ایم میزان بیماریهای قلبی عروقی در شهرستان قاین نسبت به ۵سال گذشته ۴یا۵برابر شده است ویکی از دلایل آن را می توان استفاده از غذاهای فست فودی که میزان آن درشهرستان روبه افزایش است نام برد.
وی از دیگر دلایل افزایش بیماری قلب وعروق درشهرستان را کم تحرکی نام برد وافزود: تغییرشیوه زندگی به زندگی ماشینی ،استفاده از غذاهای ناسالم باعث افزایش بیماریهای قلبی می شود که درشهرستان قاین هم این موارد استثنا نیست
وی اظهارداشت: کلنیک پیشگیری از بیماریهای قلبی با هدف پیشگیری از بیماریهای قلبی در شهرستان راه اندازی می شود وشروع ان هم ازادارات شهرستان خواهد بود وعلت اینکه از ادارات شروع شده است این است که جمعیت در معرض خطر درادارات حضور دارند وجامعه هدف خودرا از ادارات انتخاب نموده ایم.
وی افزود: به مرور زمان این طرح در بین سایر اقشار جامعه اجرا خواهد شد.
سن شیوع بیماری قلبی روبه افزایش است واز ۴۵سال به ۲۵سال کاهش یافته است.
آنچه که دراین جلسه طبق دیگر جلسات گذشته کارگروه سلامت برروی آن صحه گذاشته وبه نتیجه نرسیدطرح جمع اوری قلیان خانه ها درشهرستان بود وشایعاتی مبنی براستفاده از کوکائین وشیشه در تنباکوهای مورد استفاده درقلیان خانه ها مطرح شد که می طلبد مسئولین امر با جدیت بیشتری این موضوع را پیگیری نمایند.
از دیگر موارد مطرح شده دراین کارگروه بحث ساماندهی دلالان پوست از میدان امام خمینی(ره)،استفاده از آرد مناسب در هر نانوایی ونظارت بیشتر برپخت وتوزیع نان،جمع اوری لباس های دست دوم از سطح شهر،نظارت برقنادی ها وهمچنین آشپزخانه هایی که در ایام رمضان پخت حلیم وآش و.. خواهند داشت،نظارت بیشتر برانتقال آب آشامیدنی به روستا ها وبحث کلرزنی به موقع و… از دیگر مصوبات جلسه بود.
قرائی رئیس شورای استان نیز دراین جلسه از فاصله طولانی بین کارگروه انتقاد کرد وگفت: دراکثر جلسات فقط مطرح می شود که اموزش های لازم توسط فلان اداره یا نهاد داده شده است اما سوال من این است که آیا علت های اصلی استرس در جامعه ریشه یابی شده است،علت اصلی برخی از بیماریها ریشه یابی شده است؟آیا اموزش تنها کفایت دارد؟آیا استرسی که یک خانواده از بیکاری دارد راه درمانی ندارد؟درروستاها بی آبی ،بیکاری بیداد می کند .سلامت جامعه ما درگرو این گونه مسائل است ،علت بیکاری را پیداکنید که مجبور نباشیم راهی برای بستن چایخانه ها وقلیان خانه ها پیداکنیم.راهی پیدا کنیم که جوان ما از بیکاری به سمت این اماکن نرود.